Bijdrage aan de Drupal community: zoekmachine optimalisatie module

Cipix is een actief gebruiker van Drupal open source software en lid van de Drupal Association. We dragen bij aan de verbetering van de software en de ontwikkeling van modules die aan de die aan de community worden gegeven. Eén van die modules heeft betrekking op de vindbaarheid in de zoekmachines.

Wat doet die module?

Eerst in het kort wat achtergrond informatie. Een webpagina wordt geïndexeerd door zoekmachines, zoals bijvoorbeeld Google. Dat indexeren is voor zoekmachines een enorme klus want er zijn miljarden pagina's op het internet. Daarom werken zij via een soort pikorde waarin webpagina's geïndexeerd worden. Nieuwe pagina's moeten die indexatie gewoon 'rustig' afwachten (hoewel er manieren zijn om dit proces te bespoedigen, zoals het zorgen voor links vanuit andere websites of social media) en daardoor kan het even duren voordat ze gevonden worden door bezoekers.

Onze “Just Redirect” module is gericht op het behouden van indexatie van pagina titels die gewijzigd zijn. Dankzij een slimme re-direct functionaliteit wordt ervoor gezorgd dat deze vernieuwing als het ware 'mee kan liften' op de indexering van de oude versie van die pagina. Zo wordt genoten van het voordeel van de eerdere indexering en gaat de wijziging niet ten koste van de vindbaarheid in zoekmachines.

Gratis downloaden

Deze module is voor een ieder beschikbaar via de Drupal community: https://drupal.org/project/just_redirect.

Interesse? 

Delen