De kracht van Drupal 8: de voordelen op een rij

Met een flinke dosis aan technologische verbeteringen en mogelijkheden biedt Drupal 8 je nieuwe kansen. In dit artikel lees je meer over de voordelen die Drupal 8 biedt. Wil je na het lezen van dit artikel weten wat de mogelijkheden voor jouw website zijn? Neem contact met ons op via hallo@cipix.nl, we helpen je graag. 

Waarom Drupal?

Een van de belangrijkste voordelen van Drupal is dat het open source is. Hierdoor ben niet alleen ongebonden aan een leverancier; je bent er bovenal van verzekerd dat het platform voortdurend wordt doorontwikkeld. Met een community die duizenden programmeurs rijk is wordt internationaal en structureel gewerkt aan het optimaliseren van het systeem. De Drupal community kenmerkt zich door hun grote aandacht voor security, - niet geheel onbelangrijk gezien de privacywetgeving. Dat geeft vertrouwen. Niet voor niets kiezen partijen als de NASA en de Overheid voor Drupal. Of het nu gaat om een eenvoudige of een complexe website; Drupal kent vele toepassingen en integratiemogelijkheden met externe systemen. Met de enorme ontwikkelingskracht achter Drupal kent ook de nieuwste Drupal 8 variant fijne voordelen die we hier voor je op een rij hebben gezet.

De voordelen van Drupal 8 op een rij

Mobile first 

In Drupal 8 staat de mobiele gebruikerservaring voorop en bouw je direct een mobiele variant van je website. Drupal 8 kiest daarmee duidelijk voor een mobile first strategie.

Modules in de basis 

In Drupal 8 zijn diverse belangrijke modules inmiddels in de basissoftware geïntegreerd. Denk bijvoorbeeld aan modules waarmee je meertaligheid kunt inzetten, je teksten en afbeeldingen eenvoudig kunt opmaken en waarmee tekstverwerking net zo easy wordt als in Microsoft Word.

Performance 

Met de inzet van nieuwe technieken worden ook de prestaties van de website aanzienlijk verbeterd. Door nieuwe versies van PHP (programmeertaal) te gebruiken wordt bijvoorbeeld de snelheid van de website verhoogd. Goed om te weten: Drupal versies ouder dan versie 7 worden door de community niet meer ondersteund. Een website die draait op een oudere versie blijft wel in de lucht, maar voor mogelijke beveiligingslekken wordt geen oplossing meer aangedragen. Des te belangrijk dus om niet alleen het design van je website, maar bovenal de versie van je platform up to date te houden.

Koppeling met externe systemen 

Drupal 8 is nóg beter te integreren met externe systemen dan haar voorgangers. Neem nu als voorbeeld een website met vacatures. Door de website te koppelen aan de HRM software worden binnenkomende sollicitaties direct bij de verantwoordelijke afgeleverd. Is een vacature vervuld, dan kan deze met één druk op de knop zowel in het HR-systeem als op de website op non-actief worden gesteld. Binnen Drupal 7 was hier nog maatwerk voor nodig, Drupal 8 geeft ons de mogelijkheid om dit direct vanuit de basis te regelen. Hallo tijdsbesparing! 

Lees hier de case van Cyclus NV, een Drupal 8 hoogstandje.

Tijd voor verbetering?

Is jouw website toe aan verbeteringen of werk je nog met een verouderd CMS? Dan is dit misschien wel het moment om over te gaan naar Drupal 8. Benieuwd hoe het potentieel van Drupal 8 zich voor jou kan laten gelden? Wij helpen je graag op weg!

Gerelateerde artikelen

Vijf goede redenen om je CRM systeem aan de website te koppelen

Wat je moet weten over de nieuwe privacywet, de AVG

Interesse?