Digitale toegankelijkheid

Toegankelijke website maken? Wij helpen overheidsorganisaties met digitale toegankelijkheid.

Toegankelijke website voor overheid

Digitale toegankelijkheid is verplicht voor overheidsorganisaties maar we merken dat ook steeds meer commerciële organisaties aandacht hebben voor toegankelijke websites. Zij vinden het belangrijk dat mensen met een beperking gebruik ook gebruik kunnen maken van de website. Dat zijn in Nederland ongeveer 4 miljoen mensen.

Webrichtlijnen toepassen

Digitale toegankelijkheid is meer dan contrastverhoudingen en lettergrootte. Het World Wide Web Consortium (W3C) heeft richtlijnen opgesteld (WCAG, Web Content Accessibility Guidelines) en die moet je goed kunnen toepassen. Omdat de norm ruimte laat voor interpretatie is het verstandig om een partner te kiezen met ervaring en expertise.

Partner digi toegankelijke website

Cipix levert advies, begeleiding, vormgeving, technische realisatie en support voor organisaties die een toegankelijke website willen. Cipix is geregistreerd dienstverlener Stichting drempelvrij.nl toegankelijkheid

We bieden opdrachtgevers:

  • Ervaring: sinds 1999 ontwikkelen we websites voor overheden. We hebben brede ervaring met de ontwikkeling van websites die door onafhankelijke organisaties zijn getoetst. We zijn als geregistreerd deelnemer toeglaten tot Dutch Digital Accessibility Index (DDAI).
  • Efficiency: vliegende start dankzij technische basis die ontwikkeld is langs de WCAG 2.1 richtlijnen.
  • Veiligheid: we beschikken over een ISO27001 (informatiebeveiliging) certificaat, een belangrijke garantie voor onze opdrachtgevers.

Meer informatie over toegankelijkheid, webrichtlijnen of onze aanpak?

Neem contact op met Mark Rooijens via 06-24597897 of via mark.rooijens@cipix.nl of stuur een bericht via LinkedIn.

Interesse?