Drupal CMS in gemeenteland: de keuze uitgelegd

Steeds vaker zien we overheidsinstanties als gemeenten overstappen op het CMS van Drupal. De erkenning van het gemak van een open source CMS is de afgelopen jaren toegenomen onder gemeenten. Anno 2017 zijn al 44 gemeenten overgestapt op Drupal. Maar wat maakt Drupal CMS nu zo populair en welke voordelen heeft het gebruik van Drupal voor gemeenteland?

Gerichte dienstverlening en geen informatie overload

80% van de bezoekers komt voor 20% van de taken; De kerngedachte bij het ontwikkelen van een toptaken website. Drupal CMS verleent zich uitstekend voor een toptaken website. De open source oplossing is zeer gebruiksvriendelijk. Waar gemeenten vroeger een website hadden als informatieve functie, ligt de focus nu meer op de interactie tussen burgers, bedrijven en belanghebbenden. Iedere taak op de website is het begin van een proces dat logisch en overzichtelijk moet verlopen. Met Drupal CMS kunnen meerdere koppelingen gemaakt worden tussen de website en andere (online) systemen. Deze ‘integraties’ zorgen ervoor dat de gegevens die ingevoerd worden door de websitegebruiker bij de juiste persoon binnen de organisatie terecht komt.

Constante ontwikkeling

De Drupal community zorgt  voor constante ontwikkeling van modules om de website mee uit te breiden. De modules zijn goed doordacht en worden aan hoge eisen onderworpen waarbij ‘veiligheid boven alles’ centraal staat. Mocht er ineens een opkomend social media kanaal zijn, waar burgers of instanties zich massaal op storten, wil je hier als gemeente natuurlijk niet achterblijven. Een snelle beschikbaarheid van die module maakt dit makkelijker.

Veiligheid boven alles

Zoals we al eerder genoemd hebben in dit artikel is de controle op modules streng. Er zijn zelfs aparte richtlijnen voor opgesteld. Dat maakt Drupal een van de meest veilige open source oplossingen. Het is natuurlijk niet voor niks dat zelfs ‘The White House’ gebruik maakt van Drupal.

Met een grote community van ontwikkelaars en een grote keus in modules en functionaliteiten is Drupal een geschikt en veel gekozen CMS door gemeenteland. In de toekomst zien we de groei met de komst van Drupal 8 alleen nog maar toenemen.

Werk je al met Drupal of wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op, je kunt ons bereiken via telefoon 010-7401080 of stuur een mail naar hallo@cipix.nl.

Interesse?