Een toegankelijke website levert meer op dan je denkt

Maak je website toegankelijk voor mensen met een functiebeperking. Het levert je meer op dan je denkt. 

Voor overheidsorganisaties is het al sinds 2018 verplicht om een toegankelijke website in te zetten omdat iedereen recht op toegang tot online informatie en dienstverlening. Denk bij toegankelijkheid niet alleen aan kleurcontrasten maar bijvoorbeeld ook aan navigatie door de website met behulp van een muis. Een voorwaarde voor mensen met motorische beperkingen.

Google houdt ook van een digitoegankelijke website

Maar ook voor andere organisaties loont het om de website langs de lat van de toegankelijkheidseisen te leggen. Een website die gerealiseerd is op basis van de toegankelijkheidseisen levert namelijk voor alle bezoekers een prettige gebruikerservaring op. Ander voordeel: Google houdt óók van een toegankelijke website omdat deze veel beter te indexeren dan een ‘gewone’ website.

Via unieke aanpak snel naar een toegankelijke website

Cipix is gespecialiseerd in het ontwikkelen van toegankelijke websites en hebben hiervoor een unieke basisinstallatie en projectaanpak ontwikkeld. Wil je weten hoe we dat voor jouw organisatie kunnen inzetten? Neem contact op met Mark Rooijens via 06-24597897 of via mark.rooijens@cipix.nl

Interesse?