Giovanni van Bronckhorst laat kinderen scoren

Een paar maanden geleden hebben we je laten weten dat de nieuwe website voor de Giovanni van Bronckhorst foundation in ontwikkeling was. Inmiddels is die gelanceerd en dat is een goede gelegenheid om iets meer te weten te komen over het belangrijkste project van de foundation voor kinderen: S.V. Gio.  

Je moet schieten, anders kun je niet scoren

Bijna een kwart van de kinderen in Rotterdam begint als laaggeletterde aan het VMBO. Toen Giovanni en zijn vrouw Marieke dat hoorden wisten ze dat ze daar wat aan wilden doen. Al snel hadden ze het idee om een echte club op te richten: S.V. Gio. Het doel: kinderen uit groep 7 en 8 een goede start in het voortgezet onderwijs te geven en hen leren dat ze hun eigen koers kunnen bepalen.

S.V. Gio is een naschools sport- en onderwijstraject waar kinderen één keer in de week na schooltijd werken aan begrijpend lezen, spelling en rekenen. Daarnaast gaan ze ieder met een eigen coach aan de slag met hun persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor maken de kinderen sprongen in hun zelfbewustzijn en hun zelfvertrouwen en dat heeft dan weer een gunstig effect op de schoolresultaten. 

Meer dan 2000 kids op weg geholpen

Net als op het voetbalveld zijn er doelen en afspraken. Het is een échte club met spelerscontracten voor de kinderen, die op hun beurt kunnen rekenen op Giovanni als betrokken hoofdtrainer. De ouders zijn belangrijk voor de kinderen en worden daarom ook betrokken. Zij zijn lid van de supportersvereniging en komen regelmatig bij elkaar op de school van hun kind. De resultaten mogen fenomenaal genoemd worden: in het schooljaar 2017/2018 hebben 600 kids hun S.V. GIO diploma gehaald en in totaal zijn er al meer dan 2000 kinderen op weg geholpen! 

Geef een voorzetje

Ben je, net als wij, enthousiast geworden over dit mooie project en wil je bijdragen? Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld via een eenmalige donatie vanaf €5. Dat doneren hebben we heel makkelijk gemaakt via de website. Doneer je €25? Dan ontvang je een uniek ‘Support GIO T-shirt’. Organiseer je liever een actie of wil je vriend van S.V. Gio worden dan is die steun van harte welkom. Bekijk de website van de foundation voor alle mogelijkheden.  

Interesse?