Waterschap Scheldestromen

Website met integratie Connexys recruitment software

Integratie

Het waterschap Scheldestromen zorgt ervoor dat burgers veilig kunnen wonen, werken en recreëren achter sterke dijken en duinen in Zeeland.  

Via de Drupal website wordt voorzien in de informatievoorziening en de service naar de burger. 

Toptaken aanpak voor een focus op informatiebehoefte 

Om de gebruikersgroepen optimaal te bedienen is Scheldestromen niet uitgegaan van de eigen boodschap maar is vooral nagedacht over de informatiebehoefte. In verschillende werksessies is bepaald wat de belangrijkste bezoekersgroep nu écht op de website wil kunnen uitvoeren. Wat maakt het bezoek aan de website voor hen succesvol? Resultaat is een website die vanuit de toptaken is ingericht, bijvoorbeeld voor het aanvragen van een vergunning. Op de homepage vind je directe links die leiden naar die toptaken. Maar ook de diepere lagen van de website zijn ingericht op de uitvoering van de toptaken.

Koppeling met recruitmentsysteem Connexys

Ook voor het werven van nieuwe collega’s neemt de website een belangrijke rol in. De vacatures worden overzichtelijk getoond en via het online formulier is het makkelijk solliciteren. Die online sollicitaties kunnen super efficiënt behandeld worden omdat de website is gekoppeld aan recruitment software van Connexys.

Content delen met Overheid.nl

Om aan de wet te voldoen moet het waterschap haar bekendmakingen en regelgevingen publiceren op de websites officielebekendmakingen.nl en overheid.nl. Die content moet natuurlijk ook op de eigen website staan en om dubbele invoer te voorkomen hebben we een koppeling gemaakt. De content wordt op 1 plek ingevoerd maar op verschillende websites gepubliceerd. Cipix is opgenomen op de lijst van leveranciers op de website van KOOP Overheid.nl

Drupal platform als basis voor de website

De website is responsive en past zich automatisch aan de grootte van het scherm aan. Hierdoor wordt de bezoeker op allerlei apparaten een optimale gebruikerservaring geboden. 
Voor het beheer wordt Drupal CMS gebruikt. De beheerders kunnen daardoor eenvoudig wijzigingen doorvoeren. Is het plotseling glad onderweg? De beheerder kan direct inspelen op de actualiteit. Naast de inhoud kan de beheerder ook nieuwe pagina’s toevoegen, de menu’s beheren, formulieren maken en gebruikers beheren.

Bewaking Drupal updates

Voor de automatische uitlevering van de updates wordt gebruik gemaakt van de support & service diensten. 

 

Bezoek de website: scheldestromen.nl