Website Rotterdams onderwijs op basis van Drupal CMS

In opdracht van de gemeente Rotterdam is een responsive website ontwikkeld op basis van Drupal content management systeem.

Rotterdam verbetert onderwijsresultaten en zorgt voor een betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. De website wordt ingezet om de kennisdeling te stimuleren en te leren van de vele initiatieven op Rotterdamse scholen.

De website heeft twee belangrijke doelstellingen. Zo levert de website specifieke en actuele informatie aan onderwijzers van Rotterdamse scholen. Daarnaast is de website een manier om kennis te delen en kennis te nemen van allerlei initiatieven en projecten voor iedereen die betrokken is bij het Rotterdamse onderwijs.

Agenda met e-mail signaalabonnement

Er gebeurt veel in het Rotterdamse onderwijs en dat blijkt uit de agenda op de website. Om ervoor te zorgen dat niets gemist wordt is er een e-mail signaalabonnement gerealiseerd. Iedereen die zich hiervoor aanmeldt ontvangt automatisch een e-mail als er een nieuw onderdeel aan de agenda is toegevoegd. Zo hoeft niemand meer een belangrijk evenement te missen en is er een hogere opkomst bij evenementen.

Vraag het je collega forum

Via een forum kan de Rotterdamse onderwijzer snel en laagdrempelig bij zijn collega te rade gaan. Ook hier is een e-mailsignaal functie toegevoegd. Die zorgt voor een seintje via e-mail als je collega een antwoord op je vraag heeft gegeven.

Doelgroep filter: met 1 klik een overzicht van relevante info

Er is extra aandacht voor gebruiksvriendelijkheid door te werken met ingangen voor specifieke onderwijsvormen. Bijvoorbeeld: met een klik op de button ‘Voortgezet onderwijs’ worden alle webpagina’s die betrekking hebben op dat type onderwijs in één overzichtspagina verzameld voor de gebruiker.  

Ook aan gebruiksvriendelijkheid voor de beheerder is gedacht. Dankzij de mogelijkheid om een website pagina te voorzien van een doelgroep tag. De website verzamelt automatisch alle pagina’s met dezelfde tag en presenteert die bij de juiste doelgroep. 

Bekijk het project: onderwijs010.nl

 

 

Interesse?