Digitoegankelijke website voor de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant

Een prijswinnend project

Digitoegankelijk

Het bewijs dat een toegankelijke website niet saai hoeft te zijn.

Deze website is beloond met een Runner Up Splash Award in de categorie overheid.

Verschuiving dienstverlening naar website

Bellen voor een formulier voor ontgrondingen of zoeken naar het juiste loket hoeft niet meer. Via opvallende blokken met gerelateerde informatie vindt de bezoeker ín de pagina direct de juiste formulieren of links met doorverwijzingen. Dit levert aan twee kanten voordeel op. De bezoeker wordt via de website al geholpen aan relevante documenten en de ODZOB ontvangt minder van dit soort verzoeken via telefoon.

DigiToegankelijke website

Iedereen heeft recht op toegang tot online informatie en dienstverlening. Om die reden is de website toegankelijk gemaakt voor mensen met functiebeperkingen. Mensen met motorische beperkingen, bijvoorbeeld, kunnen problemen ondervinden met het gebruik van een muis. Voor hen is de website geheel te bedienen is via het toetsenbord.

De overheid hanteert WCAG 2.0, niveau A en AA als norm voor toegankelijkheid. De ODZOB website voldoet ook aan deze norm.

Met 1 muisklik naar de gewenste info: ingangen per expertise gebied

Door content aan te bieden via expertise ingangen worden de uiteenlopende doelgroepen effectief geholpen bij het vinden van de juiste informatie.

Prijswinnende website van Cipix internetbureau voor omgevingsdienst

Veelzijdig en veilig: website gebaseerd op Drupal CMS

De responsive website is gebaseerd op de nieuwste versie van Drupal content management systeem. De modulaire opzet maakt uitbreidingen in de toekomst mogelijk.

Over ODZOB

Samen met de provincie Noord-Brabant en 21 gemeenten in de regio zorgt de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant (ODZOB) voor een veilige en gezonde leefomgeving. Het doel van ODZOB is te zorgen voor een balans tussen ondernemen en een veilige en gezonde leeefomgeving. Om dit te kunnen realiseren heeft de omgevingsdienst taken op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving.

 

Bezoek de website: odzob.nl

Internetbureau Cipix voor digitaal succes

Sinds de oprichting in 1999 zijn we steeds gericht op het aangaan van een langdurige relatie met opdrachtgevers. We verdiepen ons in de organisatie en de markt van opdrachtgever en vooral ook in de mensen die er werken. We geloven in een persoonlijke aanpak en zijn altijd op zoek naar manieren om de verwachtingen te overtreffen. 

Dagelijks vertrouwen meer dan 75 organisaties op de diensten van Cipix Internetbureau. Ons kantoor staat in Rotterdam. Onze opdrachtgevers bevinden zich in Brabant, in de rest van Nederland en zelfs ver daarbuiten.