Kennisportal op basis van Drupal CMS

vergroot impact initiatie­ven

Drupal

Impact creëren door kennis te delen. Via de kennisportaal wordt kennis over stedelijke initiatieven wereldwijd verspreid. 

Het Project Closer Cities is een non-profit initiatief, gebaseerd op samenwerkingsverbanden en grensoverschrijdende samenwerking met kennisinstellingen, ngo's, gemeenten, overheidsinstellingen en het bedrijfsleven.

Kennis platform vergroot impact initiatieven

Closer Cities wil impact creëren door stedelijke kennis te delen. De meeste stedelijke initiatieven wereldwijd verdienen meer aandacht dan ze nu krijgen. Het Drupal platform dat we voor Closer Cities hebben ontwikkeld, wil de impact van stedelijke initiatieven versnellen. Het idee is dat door het analyseren van stedelijke projecten een beter inzicht kan worden verkregen in hoe we optimaal gebruik kunnen maken van stedelijke kennis over de hele wereld. Deze kennis wordt gedeeld via het platform. Door deze kennis te delen, wordt de impact van stedelijke initiatieven vergroot en worden de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties bevorderd. 

Uniforme projectinvoer via gebruikersaccounts

Urban professionals kunnen een account aanmaken en hun project(en) toevoegen. Een uitgebreide vragenlijst zorgt ervoor dat projectinformatie op uniforme wijze wordt verzameld. Dit maakt projectvergelijking mogelijk en verbetert de zoek- en filteropties en gegevensexport voor wetenschappelijke onderzoeksdoeleinden. Alle projecten zijn gecategoriseerd aan de hand van de SDG's. 

Projecten die worden toegevoegd, worden automatisch verrijkt met statistieken over vergelijkbare projecten zoals locatie, projectfase en relevante SDG's. De community van stedelijke professionals wordt ondersteund door functionaliteiten zoals forumdiscussie, evenementen en de publicatie van onderzoeksartikelen.Op maat gemaakte deelplatforms maken specifieke initiatieven mogelijk om hun eigen projecten toe te voegen en een subset van specifieke projecten te presenteren die gericht zijn op een specifiek doel, zoals bijvoorbeeld de 'Water-Energie-Voedsel nexus'.

Diensten en activiteiten in dit project

  • Security & compliancy - advies met betrekking tot toegankelijkheid, privacy en informatiebeveiliging (bijv. GDPR, WCAG en ISO 27001 normen)
  • Online strategie
  • Web concepting, grafisch- en UX Design
  • Web development, frontend- en backend (Drupal, API integraties, SOLR, PHP, integraties met externe applicaties)
  • Projectmanagement
  • Drupal security monitoring en update diensten
  • Drupal training en consulting

Bezoek de website: closercities.org