Campagne website voor Vereniging van Nederlandse Gemeenten

Cipix heeft in opdracht van de VNG een website gerealiseerd voor de campagne 'We gaan meer voor elkaar betekenen'. De website legt aan een breed publiek uit wat gemeenten doen, hoe ze werken en hoe de gemeenten en burgers meer voor elkaar kunnen betekenen.

Website

Standaard vormgeving en navigatie is in deze website vermeden. Centraal staat een kaart van een fictieve gemeente waarin allerlei elementen zijn opgenomen die de gemeentelijke taken symboliseren. Door op het element te klikken opent een scherm waarin extra informatie wordt geboden via een filmpje of via tekst. 

Game

Ten tijde van de campagne is een game element aan de website toegevoegd. De bezoeker werd uitgedaagd om in de rol van wethouder belangrijke keuzes te maken. Prioriteit geven aan het ene onderwerp heeft gevolgen voor een andere. En het resultaat van die keuzes werd direct verwerkt in een fictieve lokale krant. De onderwerpen die een hoge prioriteit hebben gekregen krijgen een positief krantenartikel en die met een lagere prioriteit krijgen een meer negatief bericht. De bezoeker ervaarde zo op een speelse manier de lastige dilemma’s waar de gemeente dagelijks mee te maken heeft.

Belangrijke projectkenmerken

  • Vormgeving die uitnodigt tot ontdekken van de website
  • Game element
  • Inzet social media
  • Aparte versie voor mobiele apparaten
  • Flexibele beheer van de content d.m.v. Drupal CMS
  • Onderhoud technische basis via update protocol Cipix

Interesse?