Multi site Drupal platform voor Lionsclubs Nederland

Lions zetten zich lokaal en mondiaal belangeloos in voor het goede doel. Wereldwijd zijn er 1,4 miljoen leden. In Nederland zijn zij verenigd in 400 clubs die samen de organisatie Lionsclubs Nederland vormen.

Multi site platform met meer dan 400 websites

Voor de Lionsclubs Nederland is een multi site platform ontwikkeld waar 400+ websites binnen één technische omgeving zijn ondergebracht. De landelijke- en clubwebsites zijn bovendien voorzien van een beveiligde omgeving. Binnen die beveiligde omgeving kunnen zij zich aanmelden voor conventies of bijvoorbeeld een artikel bestellen in de webshop. 

De clubsites worden automatisch voorzien van actuele content vanuit de landelijke website. Zo zien clubleden op hun eigen website ook de landelijke nieuwsberichten en worden ze geattendeerd op aankomende evenementen van Lionsclubs Nederland.

Met een paar muisklikken een nieuwe website toevoegen aan het platform

Onze Drupal developers hebben ervoor gezorgd dat  via een paar muisklikken een nieuwe website aan het platform wordt toegevoegd. De webmaster kan zo zelf een nieuwe clubsite maken. Omdat er twee templates zijn ontwikkeld is er keuzevrijheid voor de clubs. Op een later moment kunnen er meerdere templates worden toegevoegd om zo de clubs nog meer keuze te bieden.

Drupal open source CMS is de basis voor het multi site platform

Het multi site platform is gerealiseerd met het open source CMS Drupal. Dit zorgt ervoor dat de webbeheerders maximale controle hebben over de websites, de gebruikers, de structuur en natuurlijk de content. De website is responsive opgezet en dat levert op alle apparaten een prettige gebruikerservaring op. De vormgeving is gebaseerd op de huisstijl van de Lions en accentueert de doelstelling van de Lions: vanuit vriendschap werken aan een betere samenleving.

Belangrijke projectkenmerken

  • 400+ websites binnen 1 technische omgeving: Drupal CMS
  • Koppeling met Lions database waardoor informatie zoals gebruikersgegevens, clubinformatie en rechten geintegreerd wordt met de websites
  • Online aanmelden voor conventies, toekennen van stemrecht en afrekenen voor lunches
  • Webshop exclusief voor leden
  • Verschillende pagina typen voor specifieke content zoals agenda, nieuws, cluboverzicht
  • Handige zoekfunctie
  • Responsive design
  • Flexibel beheer van de content en structuur d.m.v. Drupal CMS

 

Interesse?